Vanliga västernorrlänningar viktiga för länet

I går utvärderades projektet ISKA, Industrisamhällets Kulturarv. Ett jättelikt projekt i Västernorrland som har varit igång sedan år 2000 och som under de två första åren omsatte över 72 miljoner kronor.
Pengar från kommunerna och landstinget bland annat och inte minst EU:s strukturfonder.

41 projket, 48 nya arbetstillfällen, 10 nya företag det är några av resultaten för Iskas två första år. Och det fristående konsultteam som har utvärderat verksamheten gav ett positivt betyg. Och det gäller inte bara arbetstillfällen utan också saker som självkänsla, upplevelser och stolthet är svårare att mäta.


Sammantaget har tusentals människor haft med ISKA att göra. Underifrånperspektivet betonar alla som det viktigaste , att det faktiskt handlar om oss vanliga västernorrlännigar som ska utveckla vår hembygd. Karin Öhrberg är en av gräsrötterna som jobbat ideellt i vicksjötrakten ocb brinner för inladets överlevnad.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".