Klass 5 på Nipanskolan fick besök av Patrik Burman, bronsmedaljör i parolympics.
Västernorrland

Curlinglag spricker

Det svenska lag som nyligen tog brons i Paralympics i Vancouver spricker inför nästa OS för funktionshindrade. Nu har Sollefteåcurlaren Patrik Burman fått i uppdrag att bilda ett nytt lag med sikte på parolympics 2014.

Det här berättade 42-årige Burman inför en femteklass på Nipan skolan i Sollefteå. Burman är ofta ute och berättar om sin sport och hur viktigt det är för funktionshindrade att söka sig ut mot föreningslivet.

I en TV-intervju efter avslutade spel i Kanada berättade Burman hur han längtade hem till Sollefteå för att få visa upp bronsmedaljen för eleverna. Idag var det alltså dags och nyfikenheten var stor. Burman fick dessutom allehanda frågor om hur man bodde under spelen, om det går bra för honom att köra bil och om laget vann pengar när man spelade hem en bronsmedalj.

Nytt lag?
Och så var det då det här med ett nytt lag till nästa Paralympics. Två av curlingmedaljörerna har meddelat att det inte längre vill satsa så hårt på curlingen och det är här Patrik Burman kommer in i bilden.

--Själv kommer jag att satsa stenhårt mot 2014, förklarar Patrik Burman. Och jag har också fått i uppdrag att försöka se till att vi har ett bra lag till nästa parolympics.

Patrik Burman tror att spelare från hans egen klubb, Härnösands CK, ligger bra till:

--Där kom man igång väldigt bra inför Paralympics 2006 och även om en del spelare försvunnit så finns det flera duktiga curlingspelare som kan bli aktuella.

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".