Solberg öppnas igen

Nästa helg kommer delar av den brandhärjade stugbyn i Solberg att öppnas igen.
Det är de 10 lägenheterna som klarade sig undan branden som åter öppnas för allmänheten.
Det säger idag stugbyns ägare Torbjörn Håkansson som också medger att han och stiftelsen, som äger slalombacken har olika åsikter om hur anläggningen ska skötas.

Torbjörn Håkansson brännskades på både ben armar och ansikte vid branden i stugbyn för en knapp månad sedan. Detta när han försökte släcka elden i en av stugorna.

Polisen bekräftade tidigt att branden var anlagd,men fortfarande finns ingen misstänkt. 10 av dom 15 parstugorna är idag oanvändbara, servicehuset totalförstördes liksom en grillkåta.

Det handlar om miljonvärden och rykten kom snabbt igång att det var Torbjörn Håkansson själv som anlagt branden. Något som han är svårt att förstå.
- Jag förstår inte hur de tänker då. Det känns lite udda, för jag tvivlar på att det finns någon som tänder på sig själv i det läget. Eftersom jag blev så pass brännskadad har jag svårt att förstå hur man ens kan tro att det var jag, säger Torbjörn Håkansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista