Sämre resultat än väntat för niorna i Sundsvall-Timrå förra året

Eleverna som gick ut nian ifjol fick sämre betyg än beräknat, och sämst i länet var skolorna i Sundsvall. Det visar färsk statistik från Skolverket. På Nackstaskolan i Sundsvall gick mer än varannan ut nian ifjol med underkänt i något ämne.

När det ringde ut på Nackstaskolan i våras hade mer än hälften av niondeklassarna underkänt i något eller några ämnen. Och det är över 20 procent sämre än dom mål skolverket satt upp. Men skolan är inte ensam om att eleverna presterar mindre än beräknat. Endast fyra av 16 grundskolor i Sundsvall-Timrå nådde upp till godkänt - enligt Skolverkets måttstock. Skolorna i Örnsköldsvik var de som hade bäst resultat, enligt skolverket.

Kommuner i Västernorrlands län läsår 2002-2003.

Andel elever som uppnått målen:

Härnösand +1%

Kramfors +2%

Sollefteå -2%

Sundsvall -9%

Timrå -8%

Ånge 0%

Örnsköldsvik +7%

Förklaring:

Andel av avgångseleverna som uppnått målen, betyget godkänd eller högre, i samtliga ämnen. Den enskilde eleven ska ha nått målen i alla ämnen han/hon läst för att räknas till de som nått alla målen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".