Modo vann - Timrå förlorade

Modo vann den viktiga matchen kring slutspelsstrecket igår mot södertälje med 2-1.
Timrå däremot förlorade sin match mot HV 71 igår med 3-2 efter straffar.

Ett taktiskt Modo säkrade förmodligen en slutspelsplats efter den här segern. För Södertälje betyder förlusten att laget i fortsättningen får försvara sin plats i ingenmansland för att slippa kvalspel. SSK förde hela matchen. Vann skotten med 46-15. Men var fullständigt uddlöst när målchanserna bjöds. Modo hade inte mycket mer än två målchanser men det räckte för att ta tre poäng. Matchens bästa spelare var förstås Modos målvakt Juuso Riksman.

HV 71 spelade inte som en tabelletta men lyckades ändå ta två poäng hemma mot Timrå tack vare en bra Jarmo Myllys i målet, ett par lyckominuter i tredje perioden och en Foppa-straff av Johan Davidsson. Timrå spelade smart och organiserat och såg ut att vara på väg mot en seger när Per Hallin gjorde 2-0 i inledningen av tredje perioden men utan att på något sätt spela bra lyckades emellertid HV 71 kvittera och Johan Davidssons avgörande straff kommer att bli en klassiker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".