Sollefteå

Semester styr tidpunkt för krigsspel

Nu svarar arrangörerna av det stora krigsspelet som just nu pågår i skogarna utanför Sollefteå, på Jägareförbundets kritik.
--Vi har kört det här evenemanget vid den här tidpunkten i flera år och vi har inte märkt någon inverkan på naturen under tidigare år, säger Anna-Karin Lövgren från arrangörsstaben.

Anledningen till att evenemanget håller på just nu är enligt henne att det är väldigt marknadsberoende och därför måste infalla i semestertider. Annars skulle man inte få så många besökare.

I år är det den åttonde upplagan av krigsspelet, och man har cirka 1400 deltagare. Men det finns en kapacitet för 2000 deltagare.

Jägarförbundet menar att så många människor på samma plats stör det just nu känsliga djurlivet - där många djur just har fått sina ungar.

Men enligt arrangörerna är kritiken inte befogad eftersom spelet pågått under samma tid i flera år, utan att man märkt någon inverkan på naturen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".