Dragracing Foto: Anders Wejrot / Scanpix
Sundsvall

Inställda racetävlingar

Helgens dragracingtävlingar i Sättna har fått en regnig första tävlingsdag. Alla racingbilar och motorcyklar står i depå. Och SMHI´s prognos ger inte arrangerande SHRA´s ordförande Tommy Edström stort hopp om start i helgen - även om han hoppas på det bästa.

SMHIs prognos med Hampus Sellman;

"I stort sett hela Västernorrland är täckt av det här regnområdet. Det kan bli några solglimtar under lördagen i alla fall, men också en del regnskurar. Vi får räkna med en del regnskurar under söndagen..."

– Ja, att det regnar idag vet vi, men som det ser ut och som jag har hört finns det hopp om att i morgon ska det bli sol, och även sol på söndag mitt på dagen och eftermiddagen. Så vi lever på hoppet, säger racearrangerande klubben SHRA´s ordförande Tommy Edström.

 Är det helt omöjligt att köra när det är regn?

– Ja, det är helt omöjligt, det går inte alls att köra, säger Tommy. De här bilarna kräver ju bra friktion mot asfalten, och är det då blött blir det inget bra fäste.

 Vad är det för race som ni hoppas få köra i helgen?

– Vi kör en deltävling i Scandinavian Dragracing Series, en av fem deltävlingar varav det här är den andra. Det är cirka 200 fordon anmälda nu, från juniordragster upp till Top Door -slammer och nitromotorcyklar så det blir rafflande race - förhoppningsvis i morgon lördag när solen skiner på oss.

 Ulf Thonman
ulf.thonman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".