Härnösands Taxi slutar med färdtjänst

Härnösands taxi slutar köra färdtjänst åt länstrafiken från och med måndag, det säger styrelseordförande Björn Sidén till radio Västernorrland. Bakgrunden är en ekonomisk tvist mellan företagen, där länstrafiken anser att taxiföretaget ska betala tillbaka pengar till länstrafiken.

Enligt länstrafiken har Härnösands taxi tidigare fått för mycket betalt från länstrafiken för körningar åt färdtjänsten. Nu kräver länstrafiken att Härnösands taxi betalar tillbaka pengarna. Härnösands taxi å sin sida, menar att det är länstrafiken som inte kan räkna ordentligt.

I nuläget drar länstrafiken av 50.000 varje månad på fordringar som kommer in från Härnösands taxi för körningar åt färdtjänst. På så sätt försöker länstrafiken få tillbaka pengar som de anser att Härnösands taxi är skyldig länstrafiken. Så kan de inte göra, enligt Björn Sidén, ordförande för Härnösands Taxi.

För att få stopp på detta, slutar nu Härnösands taxi att köra färdtjänst åt länstrafiken, till dess att tvisten är löst. Men två av taxibilarna, som är anpassade för rullstolsbunda, kommer att fortsätta med färdtjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista