GIF Sundsvall tog revanch på Assyriska

Giffarna gick, åtminstone tillfälligt, upp på andra plats i Superettan efter seger med 3-1 hemma på Norrporten Arena mot Assyriska.

Sundsvall inledde matchen bäst och hade tidigt två hörnor som inte ledde till något mer än en nick utanför. Assyriska tog sig mer och mer in i matchen, och i den 23 minuten kommer Ceyhun Eris på vänsterkanten, slår ett inlägg och i den högra delen av straffområdet kommer lagkaptenen Göran Marklund farande och trycker in 0-1 till höger om Tommy Naurin i GIF:s mål.

Giffarna kvitterar i den 38:e minuten genom Nuri Mustafi på passning av Ari Skulason och det är resultatet i halvtid. Första halvlek var annars en riktigt trevlig tillställning ur publikperspektiv och det kunde ha fallit fler mål. Bland annat så fick GIF två mål underkända, det första för offside och det andra för knuff i ryggen.

Andra halvleks inledning börjar trevande, på gränsen till tråkigt och det dröjer ända till den 78:e minuten innan nästa mål faller. På en hörna, slagen av Giffarnas Ari Skulason, går backen Christian Brink upp i luften och nickar in 2-1 till GIF.

I den 88:e minuten är det dags för Sundsvall igen, då Emil Forsberg får bollen av David Myrestam, kommer ner till kortlinjen och lyckas slå in bollen ur väldigt snäv vinkel.

Den återstånde tiden bevakar Sundsvallslaget sin ledning utan några större problem och vinner matchen rättvist.

Målskyttar

GIF Sundsvall: Nuri Mustafi, Christian Brink, Emil Forsberg           

Assyriska FF: Göran Marklund

Publik: 2212