Västernorrland

Lugn natt trots flera evenemang

Gårdagskvällen och natten har varit lugn i västernorrland trots att det pågår flera evenemang runt om i länet.

– Det har inte hänt något exceptionellt, de poliser som har varit ute säger att det har varit lugnt, säger Mats Rasmusson som är länsvakthavande befäl vid polisen.

Trots att polisen bedömer natten som lugn har det ändå gjorts en del ingripanden. 23 personer har omhändertagits för fylleri, 17 av dem i Sundsvall, tre i Härnösand, två i Örnsköldsvik och en i Sollefteå.

Vid tretiden i natt utbröt ett slagsmål vid Nybron i Härnösand där flera personer var inblandade. I nuläget finns det tre till fyra skrivna anmälningar om misshandel i samband med den händelsen.

Trafiken har flutit på bra, enligt Mats Rasmusson har det inte skett några incidenter. Han tror att anledningen till den förhållandevis lugna natten är att polisen har extra mycket personal ute om nätterna.

– Det har varit både bra med poliser och ordningsvakter ute på de ställen där det har varit arrangemang så man har kunnat stoppa händelser innan de eskalerat och blivit värre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista