Skolprotester i Sollefteå

Runt 500 Sollefteåbor ställde upp i går för att visa sitt missnöje med hur skolfrågan sköts i kommunen.

Under veckan hade detssutom 3000 namnunderskrifter samlats in med krav på konsekvensbeskrivningar och en ekonomisk analys i skolfrågan.

Lärarfacken deltog i manifestationen i går och krävde att kommunen avsätts som huvudman för skolan, och att staten ska ta över ansvaret.

Sollefteå kommun är inte en lämplig huvudman för skolan.

Under lördagens manifestation i Sollefteå gick företrädare från lärarnas fackliga organisationer till hårt angrepp mot kommunens sätt att hantera skolfrågan.

Personal och barn marginaliseras och politikernas kortsiktiga tänkande omöjliggör en bra arbetsmiljö för personal och barn, sa bland annat Veronica Persson från Lärarnas Riksförbund.

Även representanter från Lärarförbundet deltog och från båda organisationerna kom krav om att avsätta kommunen som huvudman och låta staten ta över ansvaret.

Cirka 500 personer hade mött upp på Orrtorget för att visa sitt missnöje med hur skolfrågan sköts. Under veckan har dessutom 3 000 namnunderskrifter samlats in på namnlistor där man kräver bland annat konsekvensbeskrivningar och en ekonomisk analysi skolfrågan. Listorna kommer att överlämnas till kommunfullmäktige nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".