Mordrättegång fortsätter i dag i Sundsvall

I dag fortsätter rättegången i Sundsvall, där en 56-årig kvinna är åtalad för mord på sin före detta man i hans lägenhet i Skönsberg.

Kvinnans och den mördade mannens son är också åtalad för skyddande av brottsling.

Kvinnan håller fast vid det hon sagt i polisförhör. Sonen däremot, har en betydligt svagare minnesbild nu, än i polisens förhör.

Ja, kvinnan håller fast vid sin berättelse, att två män fanns i lägenheten på kvällen den 14 februari, när hon hittade sin man svårt misshandlad. Männen hotade henne, och försvann sen från platsen. Kvinnan, chockades svårt.

Hon lämnade lägenheten och irrade omkring tills polisen fann henne. Hon har inte träffat sin son under kvällen, sa hon i går i tingsrätten.

Sonens uppgifter skiljer sig från sin mammas. Han berättar att han kom till lägenheten vid tidpunkten för mordet, och där fann han sin pappa, svårt skadad i hallen. Mamman fanns också i lägenheten.

I polisförhör har sonens sagt att hans mamma höll en yxa i sina händer, i tingsrätten säger han att han inte minns hur det var.

På flera andra punkter har han tidigare varit mycket mer detaljerad, i tingsrätten sviktar minnet och sonen säger att det enda han brydde sig om var pappan, allt annat är väldigt diffust.

Under dagen kom också uppgifter fram om att den mördade mannen, som är palestinier, ska ha samarbetat med israelerna när familjen bodde i Israel.

På grund av det tvingades familjen fly till Sverige när mannen avslöjades, under den första intifadan på Västbanken och i Gaza i början av 90-talet.

Enligt den mordåtalade kvinnan har hennes exmake tagit emot flera hot, och det var tydligt att försvaret försökte peka på dom uppgifterna som bakgrund till att någon skulle vilja mörda mannen.

Förhandlingarna fortsätter i dag och håller troligen på fram till torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".