Andra raka förlusten för Friska Viljor

Friska Viljor förlorade hemmapremiären mot Öster igår men 0-2.
-Vi är inte ett superettanlag än, men vi ska växa in kostymen, säger FV-kaptenen Håkan Östberg

Foppaland” har blivit ett fotbollsfäste. Själevad har gått upp i damallsvenskan och Friska Viljor spelar i superettan. Men än så länge väntar lagen på sina första poäng. Mot ex-allsvenska Öster var Friska Viljor nära, men bara i en halvlek, sedan gjorde Öster två mål och vann med 2-0.
För tio år sedan spelade FV i division 6, i dag är man i serien under allsvenskan. Det har fått ortsborna i det traditionella hockeyfästet Örnsköldsvik att snacka fotboll. Och FV har ett intressant, offensivt lag på gång, ett lag som har målsättningen att klara nytt kontrakt. Friska Viljor gjorde också en klart godkänd hemmapremiär mot Öster, men smålänningarna var lite kyligare, lite mer rutinerat och vann rättvist med 2-0. -De gjorde mål på sina halvchanser, vi kunde inte ta till vara på våra riktigt vassa chanser. Där var skillnaden, säger Östberg som inlett med två raka 0-2-förluster. FV tog över Spelmässigt gjorde FV en klart godkänd insats mot ett lag som kom till spel med nio av spelarna som var ordinarie i allsvenskan förra säsongen. Öster började visserligen bäst och hade ett par klara chanser den första kvarten, men sedan tog FV över. Allra närmast var Tomas Backman med en tung frispark som utmärkte Östermålvakten Björn Stringheim gjorde en suverän räddning på. Men när alla satt och väntade på hemmaledningen kom chocken. Direkt i inledningen av den andra halvleken kunde Östers duktige Andreas Ottosson göra 0-1 efter ett taffligt försvarsarbete. -Det målet ändrade matchscenariot och sedan var vi aldrig nära. Vi har en lång väg att vandra, konstaterar Östberg. I mitten på andra halvlek fastställde Peter Wibrån slutresultatet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista