Västernorrland

Landstinget har fått ny hemsida

Från och med i dag har landstinget i Västernorrland en ny hemsida. Tanken är att den ska vara enklare att använda än den gamla sidan.

- Den har också mycket fräschare utseende än den tidigare, säger Marte Hjulstad som är webstrateg på landstinget i Västernorrland.

Varje månad har hemsidan www.lvn.se cirka 70 000 besökare. Den tidigare hemsidan var åtta år gammal och har fått en del kritik för att den var omodern och svårnavigerad.

- Den gamla sidan behövdes göras om, den har levt på övertid, säger Marte Hjulstad. 

Framförallt har man förbättrat sidan för dyslektiker och personer med syn- och hörselnedsättningar. I dag finns en avdelning för dem som vill ha texten tolkad på teckenspråk, uppläst i högtalarna eller med extra lättläst text. Anna-Lena Sten från Härnösand tycker att det är en bra förändring men tror att risken finns att ingen hittar den nya hemsidan.

- Det kan vara så att om man har varit inne sen tidigare och tyckte att den var dålig då så går man inte tillbaka till den, säger hon.

Under nästa år kommer man att utveckla hemsidan ytterligare med fokus på demokratifrågor och landstinget som organisation. 

Reporter Karin Johansson