Ånge

Folkpartiet borta från Ångepolitiken

Folkpartiet förlorade sitt enda mandat i kommunvalet i Ånge och kommer inte att ha någon representation under de kommande fyra åren i kommunfullmäktige.
– Bara att spotta i nävarna och komma igen, säger Göran Jonsson, Fp-ordförande i Ånge.

Det är ovanligt att de etablerade partierna inte får en enda plats i kommunfullmäktige i Västernorrland.

Under den senaste mandatperioden är det bara i Örnsköldsvik som ett parti helt har saknats, nämligen Miljöpartiet. Men vid valet fick Mp nog många röster och tar nu två mandat i Örnsköldsvik.

Men i Ånge åker Folkpartiet ut. Bara 123 röster, 1,89 procent,  räcker inte till något mandat och därmed kommer partiet inte att ha någonting att säga till om i kommunpolitiken i Ånge på fyra år.

Göran Jonsson är ordförande för Folkpartiet i Ånge:

– Det känns ju inte bra. Jag hade ju hoppats på att vi åtminstone skulle få behålla det mandat vi hade men nu blev det inte så.

Göran Jonsson pekar på att inte bara Folkpartiet utan flera småpartier förlorat röster till förmån för de stora, Moderaterna och Socialdemokraterna.

– Men vi får spotta i handskarna igen och försöka komma igen nästa gång.

Björn Hellquist är länsordförande för Folkpartiet och säger att partiets lokalavdelning  i Ånge nu måste ut och ragga medlemmar.

– De har väl inte jobbat särskilt bra med nyrekryteringen, det måste jag erkänna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".