Modo - Frölunda 6-0

Modo utklassade Frölunda

Om Modo spelade offensivt vid nät så var Frölunda fast vid baslinjen. Modo vann med 6-0 och Frölunda som tidigare har haft problem med målskyttet har nu en mängd nya problem.

Radiosportens Christer Jonasson valde lagens lirare:
Modo: Niklas Sundström
Frölunda: Joakim Lundström.

Frölunda stod för kvantiteten under den första delen av matchen och hade mycket puck men det var Modo som stod för kvaliteten. Hela matchen.

Niklas Sundström gav hemmalaget ledningen i den femte minuten och kanske satte han även på någon sorts kran.

Frölunda uppträdde ofta både passivt och förvirrat i egen zon samtidigt som Modo var fantasirika.

– Det var ganska jämnt fram till 2-0 men när vi gjorde 3-0 var det som att vi slog in spiken i kistan, sa Niklas Sundström som alltså var en av sex målskyttar.

6-0 var ett styrkebesked från Modo och om Frölunda och Kenta Johansson inför matchen frågade sig hur man skulle få offensiven att fungera har man nu skaffat sig en mängd nya bryderier.

– Jag blev väldigt förvånad att vi kan uppträda så här tafatt. Jag tycker inte vi var med utan det vara bara ett lag på banan, summerade Frölundas tränare Kenta Johansson matchen.

Modo - Frölunda 6-0 (1-0,2-0,3-0)
Första perioden: 1-0 (5.40) Niklas Sundström (Nicklas Danielsson, Mattias Timander).
Andra perioden: 2-0 (2.53) Robert Rosén (Magnus Häggström, Alexander Bonsaksen), 3-0 (14.34) Byron Ritchie (Morten Madsen).
Tredje perioden: 4-0 (1.55) Niko Dimitrakos (Byron Ritchie, Daniel Josefsson) spel fem mot fyra, 5-0 (10.31) Jacob Blomqvist (Robert Rosén), 6-0 (13.38) Anton Hedman (Daniel Josefsson).

Skott: 28-21 (9-3, 9-11, 10-7).
Utv, Modo: 6x2. Frölunda: 7x2.
Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 5 539.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se