Foto: Fredrik Persson
Sundsvall

Pojke glömdes bort - ingen hade informerat om indragen skolskjuts

9-årige Pontus Hansen i Söråker glömdes bort förra måndagen efter skoldagens slut när han väntade på en skoltaxi som aldrig kom. Skoltaxituren hade dragits in men den informationen hade aldrig gått fram till varken Pontus eller föräldrarna.

– Jag gick ut och väntade på taxin men jag trodde att jag hade missat den och då försökte jag ringa mamma, säger Pontus Hansen.

Mamma Kerstin Hansen satt några mil bort på jobbet och väntade på samtal från sonen, han brukar alltid ringa när han kommer hem. När han inte ringde blev hon orolig och hon kunde heller inte nå honom på mobilen.

– Jag blev jätteorolig och kastade mig i bilen direkt, när jag kom till skolan satt han där och väntade på taxin, säger hon.

Att Pontus glömdes bort var inte första gången enligt mamma Kerstin. Det har hänt en gång tidigare när skolan skulle dra in taxin. Då lyckades Kerstin övertala skolan att få ha skoltaxi ett år till eftersom hon tyckte att han var för liten för att åka med linjebuss och därmed få en nästan två timmar längre resdag eftersom bussen gör en lång omväg.

Rektor på skolan är Fredrik Hammarström, han säger att han inte kan förklara riktigt vad som gick fel. Men han säger att de tar på sig fullt ansvar för att Pontus glömdes bort.

– Ja har vi sagt att det är skoltaxi som gäller då är det så klart vårt ansvar att informera när det blir förändringar och det har inte fungerat i det här fallet, säger han.

Kerstin Hansen har försökt få en förklaring men har inte fått någon.

– Jag tycker man blir så nonchalant mött, det är hemskt att man inte ska kunna jobba och känna sig lugn över att skolskjutsen fungerar, säger hon.

Annelie Ledin
annelie.ledin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".