Sundsvall

Tvingades gå naken i arresten

1:29 min

En man tvingades gå naken bland personalen inne på arresten vid Sundsvalls polishus i somras. Bristande rutiner och dålig kommunikation mellan personalen är orsakerna till det, enligt Christer Johansson informationsansvarig hos polisen i Västernorrland.

– Det får inte brista så här det är ändå människor vi hanterar, säger han.

Det var en dag i juni som en berusad man omhändertogs av polis och sattes in i arresten för tillnyktring. När han skulle låsas in i cellen tog han på eget initiativ av sig sina kläder. Personalen tog då hand om dem och lade in dem i ett skåp.

När mannen släpptes, sex timmar senare, fick han gå genom en korridor för att komma till rummet där hans kläder förvarades. Vid det tillfället fanns fyra personer i personalen närvarande från polisen och från ett bevakningsföretag. En av poliserna som var med vid händelsen valde att anmäla incidenten men nu har åklagaren beslutat att man inte ska väcka åtal.

– Får vi bara reda på sånt här så försöker vi att ordna till det så fort som möjligt genom utbildning och information till personalen, säger Christer Johansson.

Karin Johansson
karin.s.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista