Mållöst i bottenmötet

Jumbofinalen mellan Gif Sundsvall och IF Elfsborg blev en riktig bottenmatch med skral fotbollsunderhållning.
Matchen slutade 0-0.

Elfsborg var mest nöjd med poängen efter den mållösa tillställningen på Sundsvalls IP - trots att Boråslaget fortfarande ligger sist i den allsvenska tabellen med två poäng. -Med tanke på alla spelare vi har skadade gjorde vi en tapper kämpainsats. Därför var det viktigt att vi lyckades erövra en poäng, sade Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Elfsborg lyckades inte få iväg ett enda skott mot Sundsvalls mål under hela matchen och det var också väldigt tunnsått med farliga avslut. -Med lite tur hade vi kunnat få med oss tre poäng. Lasse Nilsson var ju bara någon centimeter från att rulla in ett mål när han dök upp som gubben i lådan och utnyttjade ett misstag i Sundsvalls försvar, sade Magnus Haglund.

Det var Gif-backen Kalle Ståhl som misslyckades med en nedtagning och tappade bollen framför fötterna på Lasse Nilsson som störtade mot Sundsvalls mål och försökte placera bollen vid sidan av målvakten Fredrik Sundfors, men bollen nuddade lätt vid Sundsvallsmålvakten och strök strax utanför stolpen.

Missade målchanser

Det var Sundsvall som var närmast segern och skapade de flesta farligheterna. -Vi ägde matchen under 20 minuter i första halvlek och skapade tre riktigt farliga chanser under den perioden. Men tyvärr så har vi svårt att ta tillvara på dem, sade Sundsvallstränaren Patrick Walker.

Sundsvalls rutinerade anfallsduo Andreas Hermansson och Jonas Wallerstedt börjar finna varandra allt bättre och skapade några rejäla målchanser utan att lyckas överlista Johan Wiland i Elfsborgs mål. -De jobbar bra, men vi måste skapa bättre understöd och få till ett bättre tryck så att vi kan ta hand om returer och andrabollarna, sade Walker.

Nylund bäst

Även om Sundsvalls försvar inte sattes på några större prov så kan Norrlandslaget se fram emot en förstärkning i backlinjen då Hammarbys Johan Andersson ska bilda mittlås med Patrik Ohlsson Eriksson.

Klart bäst i Sundsvall var nye ytterbacken Mattias Nylund som tagit över efter skadade Öyvind Svenning på bästa sätt.

Skadeproblemen fortsätter för Elfsborg. Halvskadade U21-landslagsmannen Martin Andersson gjorde ett försök som mittback, men tvingades utgå redan efter tolv minuters spel. -Chansningen höll inte. Det gjorde för ont, sade Magnus Haglund.

Andreas Nicklasson ersatte skadade Andersson på ett stabilt sätt och Elfsborgs försvarsspel fungerade bra matchen igenom. -Vi får fortsätta att kriga på och försöka ta till vara på varje poäng fram till EM-uppehållet, sedan får vi chans att kurera alla spelare och ladda upp rejält inför allsvenskan nystart efter EM, sade Magnus Haglund, som andas viss optimism trots det prekära tabelläget.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista