Skyddsombud vill att hela arbetsmiljön ska ses över på Mitthögskolan

Mitthögskolans fyra huvudskyddsombud har anmält skolan till arbetsmiljöinspektionen.
Utmattningsdepressioner, misstänkta fall av särbehandling och akuta hälsorisker är några av orsakerna, enligt ombuden.

Två institutioner som pekas ut är institutionen för teknik, fysik och matematik i Härnösand och Örnsköldsvik samt institutionen för naturvetenskap och miljö i Östersund.

Men ombuden vill också få till stånd en kritisk granskning av arbetsmiljön vid hela Mitthögskolan.I sitt svar till huvudskyddsombuden konstaterar rektor Tomas Lindstein att dom utredningar som gjorts när det gäller avdelningarna i Örnsköldsvik, Härnösand och Östersund är tillräckliga och att det inte behövs någon ytterligare.

När det gäller arbetsmiljön i stort hävdar han att dom rutiner som finns fungerar bra och att det räcker. Dock startar i höst ett speciellt projekt för att utveckla och förbättra den psykosociala arbetsmiljön.

Dessutom har arbetsmiljöinspektionen redan kontaktat högskolans ledning med anledning av huvudskyddsombudens skrivning och ett första möte är nu inplanerat till den 11 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".