Sundsvall

Ljustahallen öppnar för barnidrott

Mahmoud Ghraib: ”Två till tre timmar idrott om dan”
1:12 min

Ljustadalen i Sundsvall har stått i fokus den senaste tiden då det handlat om ungdomsbråk, stenkastning mot bussar och annat.

Men det finns också en annan sida av området.

Mahmoud Ghraib är samordnare för Back to Basics, ett kommunalt projekt där man satsar på idrott för barn i Ljustahallen.

– Vi har aktivitet för barn mellan åtta till tolv i ljustahallen- och då kör vi helt enkelt varje dag två till tre timmar idrott och övar det. Och så försöker vi få ut eleverna till olika föreningar som finns i närområdet, berättar Mahmoud Ghraib.

Back to Basics aktivteter i Ljustahallen sker under vardag kvällarna och målet är att locka ungdomarna att börja idrotta inom befintliga idrottsföreningar. Sedan starten har ca 60 ungdomar deltagit. Idag tränar mellan 20 till 25 ungdomar. Och Mahmoud tror att man kommer se effekter i Ljustadalen.

– Men det här som vi gör nu kommer löna sig i framtiden när våra barn som är mellan åtta och tolv blir mellan 16 och 17 år. Och då kommer de vara med i en förening och ha någon match, hoppas Mahmoud Ghraib.

Så du tror att Ljusterdalen kommer att bli ett lugnare område om några år?

– Jag vet inte om det kommer bli så. Men vi jobbar på det, säger Mahmoud Ghraib.

Marica Blind
marica.blind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".