1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Skellefteå-Modo 1-4

Modo skrällde mot Skellefteå

1:22 min

Serietvåan Skellefteå var på jakt efter att bli först till 50 poäng denna säsong. Men formsvaga Modo stod för en jätteskräll, mycket tack vare en storspelande målvakt.

 Radiosportens Peter Sundkvist valde "lagens lirare":
Skellefteå: David Rundblad
Modo: Tuomas Tarkki

Skellefteå hade chansen att bli första lag till 50 poäng denna säsong. Och möjligheterna var stora när formsvaga Modo stod för motståndet. Ett Modo som dessutom har dålig statisk mot just Skellefteå.

Men det var gästerna som började bäst och tog ledningen genom Adam Larsson efter 4.29. Och man fortsatte att spela bra.

– Det har varit Modo mot Andreas Hadelöw. Man har spelat en väldigt bra förstaperiod mot hemmastarka Skellefteå, sa Radiosportens kommentator Peter Sundkvist.

– Skellefteå har uppträtt nonchalant och inte varit fokuserade på uppgiften, sammanfattade Peter Sundkvist hemmalagets första period.

Skellefteå jobbade sig dock tillbaka in i matchen något och startade den andra perioden bättre. Och man var det bättre laget i mellanrundan. Men Modo höll tätt.

2,27 in i tredje perioden kom så kvitteringen genom Christian Söderström.

– Nu blir det spännande att se vart matchen tar vägen, sa Peter Sundkvist.

Den skulle ta vägen till en skräll för gästerna. Mycket tack vare målvakten Toumas Tarkkio som hade fullt upp i den tedje perioden, men storspelade.

Skellefteå tog ut målvakten i jakten på kvittering. Men man slarvade omgående genom att tappa pucken och matchen var avgjord. Modo kunde utöka ledningen med ytterligare ett mål i tom bur.

– Vi kom in rätt i matchen från början. Vi lyckades sätta press på dom hårdare högt upp i banan, det måste man göra mot Skellefteå. Vi fullföljde våran gameplan ganska bra, sa Modos Per Svatvadet till Radiosporten.

Skellefteås tränare Anders Forsberg tyckte att de uppträdde som att det skulle bli en lätt match.

– Vi slarvar och ger dom en 1-0-ledning. . Efter tio minuter i första startar vi på och gör egentligen en bra match i 50 minuter, men lyckas inte göra mål. På något konstigt sätt lyckas vi förlora, säger han till Radiosporten.

 Skellefteå-Modo 1-4 (0-1, 0-0, 1-3)
Första perioden: 0-1 (3.57) Nicklas Danielsson (Morten Madsen).

Tredje perioden: 1-1 (2.27) Christian Söderström (Tim Erixon, Jimmie Ericsson), 1-2 (9.16) Morten Madsen (Byron Ritchie), 1-3 (19.00) Byron Ritchie mål i tom kasse, 1-4 (19.51) Per-Åge Skröder mål i tom kasse.

Utvisningar Skellefteå: 6x2.
Utvisningar Modo: 5x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.
Publik: 4781.

Johnnie Lager
johnnie.lager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista