Västernorrland

Många studenter har ingen hemförsäkring

1:27 min

På Mittuniversitetet är det många studenter som saknar en hemförsäkring. En ny undersökning visar att exempelvis telefoni, nöjen, och träning är några av de saker som prioriteras före en hemförsäkringspremie.
– Det man inte ser, det vet man inte om och det lider man inte av, säger studenten Simon Widen som inte har någon hemförsäkring.

När Swedbank frågade 226 studenter på Mittuniversitet om vad de lägger sina pengar på, så visade det sig att var åttonde student inte har någon hemförsäkring. Dålig ekonomi är den vanligaste orsakerna till att man väljer bort det. Men det finns också studenter som tycker att det är självklart att ha en hemförsäkring. Pontus Ekholm vill kunna känna sig trygg om någon skulle göra ett inbrott hemma hos honom.
– Jag har en dator och annat som är väldigt viktigt och väldigt dyrt och jag vill kunna få ersättning för det så fort som möjligt, säger han.

Karin Johansson
karin.s.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista