Modo - Luleå 2-4

Luleå tog säker seger mot Modo

2:12 min

Luleå klarade av Modo enkelt och vann med 4-2. Det gör att norrbottningarna passerar Skellefteå och går upp i serieledning.

För Modo blev det sjunde raka förlusten.

Radiosportens Christer Jonasson lagens lirare:
 Modo: Anders Eriksson
Luleå: Christian NymanLuleå har rejäla skadebekymmer, trots att lager bara har en spelare borta till JVM har laget tvingats kalla upp fem juniorer.

Och det var en anonoym spelare som gav Luleå ledningen genom Christian Nyman, framspelad av Kim Karlsson. Målet var Nymans första elitseriemål i karriären.

– Det var första poängen, det var på tiden. Det ger självförtroende och det är viktigt, säger Christian Nyman.

Lubos Bartecko gjorde 1-1 på skott som styrdes in av Luleåspelare. Noterbart är att Bartecko har spelat i Luleå tidigare.

Luleå tog återigen ledningen efter fem spelade minuter i den andra halvleken, målskytt var Topi Jaakola, framspelad av poängkungen Niklas Olausson.

Luleå lille lirare Simon Hjalmarsson satte norrbottningarnas tredje mål i andra periodens trettonde minut.

– Det är tungt för Modo, det ser lättare ut för Luleå. Det syns vilket lag det är som ligger i toppen i serien, säger Radiosportens kommentator Christer Jonasson.

Modo har haft en lång svacka, men Modos tränare Andreas Johansson tror på framtiden.

– Det är aldrig kul att förlora, men viljan att vinna fanns. Spelar vi så här i framtiden med lite mer spets i avsluten kommer vi att vinna många matcher i framtiden, säger Andreas Johansson.

Modo kämpade för en kvittering i slutet av matchen, men istället var det Chris Abbott som punkterade matchen och satte 2-4.

– Det finns ingenting Modo kan sätta upp mot ett smart spelande Luleå, säger Radiosportens kommentator Christer Jonasson.


Modo-Luleå 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (3.20) Christian Nyman (Kim Karlsson, Sebastian Enterfeldt), 1-1 (14.14) Lubos Bartecko (Byron Ritchie, Hannu Pikkarainen) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-2 (5.40) Topi Jaakola (Niklas Olausson, Pär Arlbrandt), 1-3 (13.34) Simon Hjalmarsson (Joonas Vihko).

Tredje perioden: 2-3 (11.46) Byron Ritchie (Jens Westin, Per-Åge Skröder), 2-4 (19.59) Chris Abbott (Karl Fabricius) mål i tom kasse.

Skott: 34-22 (10-8, 13-10, 11-4).
Utv, Modo: 5x2. Luleå: 5x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.
Publik: 7 523.  John Antonsson
john.antonsson@sr.se