Timrå - Färjestad 0-4

Färjestad körde över sargat Timrå

1:49 min

Ett skadedrabbat och ineffektivt Timrå åkte på en tung förlust hemma mot Färjestad.

Det trots att Timrå skapade en hel del i inledningen av matchen, men fick ingen utdelning alls.

– Det är skittråkigt, säger Timrås tränare Per-Erik Jonsson.

Radiosportens Magnus Wahlman tar ut lagens lirare:
 Timrå: Jesper Dahlroth
Färjestad: Alexander Salak

Färjestad fick numerärt överläge i den första spelminuten då Elias Granath åkte ut för holding the stick. Färjestad lyckades dock inte etablera spel.

Men inte heller Timrå såg särskilt vassa ut i powerplay.

– Det är lätt att förstå att Timrå är seriens i särklass sämsta lag i numerärt överläge. De hade öppet mål tre gånger utan att sätta den, sade Radiosportens kommentator Magnus Wahlman.

Det var skilda världar för lagen som möttes uppe i Timrå. Hemmalaget saknade flera spelare på grund av skada. Färjestad kunde däremot rulla runt på fyra femmor.

I den andra periodens första minut fick Timrå ett ypperligt läga att ta ledningen i matchen. En öppnande passning slogs till hemmalagets Ilkka Pikkarainen som fick till ett bra skott men Färjestads målvakt höll tätt.

– Det saknades kyla i rätt lägen. En vill ju väldigt gärna göra mål, men där är vi nu, vi kommer att ta oss ur det, jag vet inte exakt när, säger Timrås tränare Per-Erik Jonsson.

Färjestad tog ledningen i den andra periodens tredje minut. Färjestads Mattias Sjögren sköt ett halvdant handledsskott som letade sig in i målet mellan benen på Timrås målvakt Juha Pitkämäki.

Timrå fick powerplay igen och igen, men lyckades inte sätta pucken. Istället var det Färjestads Sanny Lindström som satte 0-2 med en kvart spelad av den andra perioden. Passen stod Christian Berglund för.

– Vi gjorde en stabil laginsats. Salak spelade bra och de gjorde oförskämt dåliga power-play, säger Sanny Lindström.

Färjestad utökade ledningen till 3-0 med kvarten spelad av andra perioden. Det var i numerärt överläge som Mikael Johansson satte lagets tredje.

– Det tog 32 sekunder i numerärt överläge för Färjestad för att göra 3-0. Timrå har inte gjort mål i numerärt överläge på 32 dagar, kommenterade referent Wahlman.

Pelle Prästberg fastställde sedan slutresultatet till 4-0 i den tredje perioden.


Timrå-Färjestad 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)

Andra perioden: 0-1 (2.58) Mattias Sjögren (Marius Holtet), 0-2 (14.15) Sanny Lindström (Christian Berglund, Marius Holtet), 0-3 (16.13) Mikael Johansson (Patrik Lundh, Magnus Nygren) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0-4 (7.10) Pelle Prestberg.

Skott: 32-28 (13-11, 11-11, 8-6).
Utv, Timrå: 8x2, 1x10. Färjestad: 9x2, 2x10.

Domare: Christer Lärking, Solna.
Publik: 5 116.John Antonsson
Andreas Lindman
ishockey@sr.se