SUNDSVALL

Man omkom i villabrand i Granlo

En man i 44 -årsåldern omkom i natt i en villabrand i Granlo i Sundsvall. Villan låg precis bredvid en bensinstation, men räddningstjänsten lyckades hindra branden från att sprida sig till andra fastigheter.

Larmet kom in till polisen strax innan 22 och polis och räddningstjänst är ryckte ut till platsen. Mannen som ägde fastigheten togs ut ur villan av rökdykare. Trots återrupplivningsförsök så gick hans liv inte att rädda, enligt polisen. Hans anhöriga är underrättade.

Villan ligger nära en bensinstation och man arbetade under kvällen med att begränsa branden, men man bedömde att det inte fanns någon spridningsrisk mot bensinstationen eller närliggande villor.

– Villan är kraftigt eldhärjad, men inte helt nedbrunnen. Det brinner fortfarande lite grand på vissa ställen. Platsen kommer att spärras av och polisen kommer att göra en teknisk undersökning i morgon, sa Robert Öhman, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland strax efter midnatt.

Brandorsaken är ännu okänd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista