Sundsvall

Inget besked om Milkos mejeri

1:01 min

Det blir inget besked idag om vilket företag som får köpa Milkos mejeri i Sundsvall. Milko har tidigare beslutat att sälja mejeriet, med drygt 80 anställda, och på dagens styrelsemöte så gick företagets ledning igenom de olika anbud som kommit in.

– Nu ska vi jobba vidare internt för att så snabbt som möjligt få fram ett underlag för styrelsen att fatta beslut kring, säger Robin Grönstedt, presschef Milko.

Beslutet att stänga fabriken efter den första veckan i februari påverkas inte i nuläget enligt Peter Grönstedt.

– Det beslutet ligger fast tills dess att vi genomfört den här affären. Då får man ju se vem köparen är, men vi ändrar inget i beslutet nu.

Affären har stor betydelse för Milko, både ekonomiskt och strategiskt. Därför måste arbetet med att gå igenom anbuden få ta sin tid. Samtidigt är det viktigt att personalen får ett snabbt besked enligt Peter Grönstedt, men om det blir inom en vecka eller en månad kan han inte säga.

Peter Grönstedt vill inte berätta hur många anbud som kommit in, men säger att det är en handfull. Sen tidigare är det känt att mejerijätten Arla lagt ett bud på Milko, men om det blir Arla som tar över är inget Milko vill spekulera i idag.

– Det är för tidigt att säga, och det är just därför vi inte fattat nått beslut idag. Vi har fått flera olika anbud och det gör det hela lite mer komplicerat, säger Peter Grönstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista