1 av 2
Ett nytt ridhus kommer bl a att göra det lättare för funktionshindrade att rida mera. Foto Ulla Öhman
2 av 2
Lektion i ridhuset. Foto Ulla Öhman
Härnösand

Nytt ridhus för 37 miljoner?

1:08 min

Nu finns de första planerna klara för ett nytt ridhus i Härnösand. 37 miljoner kronor skulle satsningen kosta och ridklubben hoppas att kommunen vill gå in i projektet.

Det handlar för ridklubbens del om att ansöka om pengar från EU och om att få med kommunen på tåget.

Kanonlyft
Amanda Lind (Mp) är ordförande i Samhällsnämnden där frågan om ett nytt ridhus först kommer att hamna.

– I samhällsnämnden har vi inga pengar som räcker till ett ridhus utan frågan ska vidare till Kommunstyrelsen och sedan måste man diskutera med ridklubben hur en finansiering skulle kunna se ut.

– Men planerna ser ju jättespännande ut och det skulle innebära ett kanonlyft för alla som använder sig av ridklubbens lokaler.

Tjejernas tur
Karin Wallblom är ordförande i Härnösands ridklubb och är glad över att det nu börjar röra på sig i den gamla frågan om ett nytt ridhus.

Det kommer att bli helt annorlunda; vi får mera plats, vi kan ha tävlingar, vi får bättre arbetsmiljö och de som har funktionshinder och rider kan komma fram på ett helt annat sätt, säger hon.

– Hittills har det låtit positivt från politikerna. Det käns som att de tycker att det nu är tjejernas tur att få en stor satsning!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista