Rush sätter straff
Sundsvall

Sundsvall Dragons upp i topp

1:05 min

Sundsvall Dragons tog en tredje rak seger över Borås Basket, som vunnit över alla topplag utom just dem. Efter en stark första halvlek av bortalaget tog Dragons över taktpinnen efter tre minuter av tredje.

Med 7 minuter kvar av tredje kvarten tog coach Peter Öqvist en time out, och den behövdes. I det läget ledde bortalaget med 12 poäng och inget tydde på att hemmalaget var på väg in i matchen.

Då spelet återupptogs var det en total scenförädring. Sundsvall ändrade om i den defensiva taktiken och fick mer fart och precision offensivt. Borås hängde inte med och med 45 sekunder kvar av perioden tog Sundsvall en ledning som man aldrig släppte, då stor det 65-64.

I fjärde kvarten tog det 4 minuter innan Borås gjorde sin första poäng till 75-66. Vid det laget kändes matchen nästan avgjord och hemmalaget släppte aldrig ledningen. Matchen slutar 88-81 till serieledarnas favör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista