Lotta Wisén hoppas på en kvinna som ny partiledare för (S). Foto: Ulla Öhman
VÄSTERNORRLAND

Sossar diskuterar partiledare

Lotta Wisén om valet av ny partiledare
1:10 min

På lördagen träffas Socialdemokratiska förtroenderådet i Västernorrland för att säga sitt om vem som bör bli ny partiledare efter Mona Sahlin.

Med på mötet finns valberedningens ordförande, Berit Andnor.

– Jag tycker att det ska bli jättespännande. Jag tror att vi kan påverka, säger Lotta Wisén, ett av ombuden i förtroenderådet.

Partiledarfrågan har ju diskuterats ganska mycket och det låter som att många har bestämt sig, är det ett problem att Västernorrland kommer så här sent i den här processen?

– Det beror på hur man ser det. Ibland kan det vara bra att komma sist för då är det dem man kommer ihåg. Så det behöver det inte vara.

Vem vill du personligen se som nästa partiledare för Socialdemokraterna?

– Jag hör till dem som gillade Mona Sahlin, och jag tycker att det är väldigt tråkigt att hon ska avgå, så jag håller mig kvar där. Jag gillar Veronika Palm och jag tycker om Lena Sommestad, så en av de två skulle jag gärna se.

Vad är det som kännetecknar en person som blir en bra ny partiledare?

– En stark ideologisk förankring i arbetarrörelsen, att samla oss kring vårt mål och vår grundideologi, och att det inte behöver vara motsättningar mellan att vi har tillväxt och att vi samtidigt har en bra välfärd, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".