Sara Muhieddine, längst till höger i bild, var en av de runt 100 unga som fanns på plats på Folkets Park för att diskutera ett framtida aktivitetshus. Foto: Anna Ahlström
Örnsköldsvik

Folkets Park föreslås bli aktivitetshus för unga

Sara Muhieddine: ”Finns det bra lokaler finns det engagemang”
2:07 min

Unga i Örnsköldsvik vill ha ett aktivitetshus. I går mötte politikerna runt 100 ungdomar för att diskutera detta. Musikstudios, danslokal, skatehall och teaterscen - är bara några av aktiviteterna som de unga vill se i ett och samma hus.

- Finns det bra lokaler finns det också engagemang, säger Sara Muhieddine, en av alla unga som deltog i diskussionen.

På plats fanns också Fryshusets Anders Carlberg för att pusha kommunen att jobba för ungdomarna och deras idéer. Fryshuset är ett aktivitetshus som har verksamhet i bland annat Stockholm. Hans förslag var att göra om Folkets Park till ett aktiviteshus.

- Min erfarenhet säger att kulturen är väldigt viktig för ungas framtid, säger Anders Carlberg.

Socialdemokraten och kommunalrådet Elvy Söderström lyssnade på de unga och tankarna om ett aktiviteshus. Nästa steg blir att det ska tillsättas en grupp som kan jobba vidare med detta.

- De får då diskutera med kommunen, Folkets Park och också näringslivet, säger Elvy Söderström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".