1 av 3
2 av 3
Sigbjörn Olofsson
3 av 3
Jacomina Beertema (M) vilade som en skugga över Sigbjörn Olofssons framträdande på publicistklubben i går kväll. Foto Ulla Öhman
Sundsvall

Ekonomi i balans på sjukhuset i år

Sigbjörn Olofsson: Ekonomi i balans i år
1:23 min

Trots att personalreduktionen är genomförd så kommer det att ta minst ett eller ett par år innan den bantade organisationen fungerar som det är tänkt på sjukhuset i Sundsvall. Däremot vänder ekonomin i år, lovar sjukhusdirektören Sigbjörn Olofsson.

Omställningsarbetet på Länssjukhuset i Sundsvall har varit arbetsamt för alla parter och många har tvingats lämna sina jobb. Men än är det inte klart.

I år klarar sjukhuset att hålla budget
Det kommer att ta minst ett år till, kanske två, innan besparingsarbetet på Länssjukhuset i Sundsvall är helt genomfört och personalen kan jobba som det är tänkt. Den bedömningen gör sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson.

Däremot lovar han en vänding vad gäller ekonomin i år. Det senaste bokslutet visade på minus 106 miljoner. Men i år ska sjukhuset ska klara ett nollresultat, enligt direktören.

Efterlyser självkritik från media
Sjukhusdirektören var gäst i går kväll på Publicistklubben och berättade för en sal full med journalister och journaliststuderanden hur han har upplevt det senaste årets mediabevakning. Han efterlyste självkritik från media:

– Den hundraprocentigt sanna artikeln är ännu inte skriven. Bäst tycker jag om direktsändningar för då kan jag rätta på en gång om det blir fel.

Om bevakningen av sig själv sa han:

– Den uppfyller de flesta kraven på ett drev.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".