Folkets hus i Matfors har stått oanvänt, i april öppnar verksamheten igen. Niklas Linnes är glad över beskedet att fritidsgården flyttar dit. Foto: Johannes Skoog.
Sundsvall

Aktivitetshuset startar äntligen

Niklas Linnes: ”Det känns skönt att vi ska flytta”
1:37 min

Folkets Hus i Matfors ska förvandlas till ett allaktivitetshusmed start nu i vår. Niklas Linnes som är från Matfors är lättad över att det nu är klart.

– Det känns skönt att det blir äntligen fast att vi ska flytta nu, säger Niklas Linnes.

Fastigheten har stått i stort sett tom sedan Sundsvall kommun tog över den 2009. Försök har gjorts att sälja den men ingen lämplig köpare har anmält sig. Nu är det i stället grönt ljus för ett allaktivitetshus med fritidsgård.

Nu i april, nästan ett år sedan Ulla-britt Lagergrens tankar om ett aktivitetshus i folkets hus började så blir det snart premiär.

Dels kommer fritidsgården numera vara i folkets hus lokaler, ett kafé kommer startas, och man kommer även ha aktiviteter som ska locka både unga och gamla.

– Vi tillsammans ska bygga upp folkets hus, alla vi i matfors, och även andra också. Vi har ett gemensamt ansvar här, säger Ulla-britt Lagergren.

Den första april får fritidsgården tillgång till lokalerna, så först då får de börja flytta in sakerna. Premiär beräknas senare under april. Tidigare har flytten försenats flera gånger men nu är båda parter överens.

– Datumet har flyttats fyra, fem gånger. Så det har varit många besvikelser hos oss ungdomar. Men nu verkar det vara klart, så vi får hoppas på det den här gången, säger Niklas Linnes.

Johannes Skoog
johannes.skoog@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".