Gymnasieeleverna Maja Gyll och Elin Näsström är på väg till Haiti som en del av sina projektarbeten. Foto: Anna Ahlström
Örnsköldsvik

Kör har sjungit in pengar till barn på Haiti

Elin Näsström: ”Det är stort om vi kan förändra något för barnen”
1:13 min

Gymnasieeleverna Maja Gyll och Elin Näsström är nu på väg till Haiti som en del av sina projektarbeten. Samtidigt ska de hälsa på en skola, som de har samlat in 135 000 kronor till genom att sjunga i en kör.

Elin Näsström och Maja Gyll sjunger båda i en kör i Skorped och det är hela kören som tillsammans samlat ihop de här pengarna.

- Vi har åkt runt bland olika kyrkor, sjungit och samlat in pengar

De tycker att det känns bra att möta de barn som kommer ha nytta av deras pengar.

- Vi kommer från Skorped. Det är stort att vi kan förändra situationen på en skola på Haiti. Det ska bli spännande att se om det gör skillnad, säger Elin Näsström.

På plats på Haiti kommer fokus framförallt att ligga på projektarbetena. Maja Gyll som läser naturprogrammet på gymnasiet ska besöka olika vattenprojekt för att se hur det fungerat med återuppbyggnaden efter katastrofen förra året.

- Ett område som jag ska besöka har drabbats av kolerautbrott. De är i stort behov av vatten. Det är intressant och se hur det har fungerat för dem som bor där, säger Maja Gyll.

Elin Näsström som läser estet kommer i stället lägga fokus på musiker på Haiti.

- Jag vill se om det har blivit några skillnader sedan katastrofen, om man kan leva på musik på Haiti och hur stor del av deras liv som handlar om musik, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".