1 av 2
Klasskamrater i Brännaskolan 5 A från Härnösand deppar efter att deras lag inte vann regionfinalen i Vi i femman. Foto: Karin Lycke
2 av 2
Hanna Widmark och Ossian Andersson tävlade för Brännaskolan 5 A från Härnösand i Vi i femman 2011. Foto: Karin Lycke
Vi i femman

Brännaskolan utslagna i regionfinalen

Det gick inte hela vägen för laget som tävlade för Brännaskolan 5 A från Härnösand.

I regionfinalen vann Berghemsskolan från Umeå som tävlade för Västerbotten med 18 poäng. Brännaskolan kom tvåa på 14 poäng, tack vare att de svarade rätt på fempoängsfrågan på den avslutande stegen. Nikkala skola från Haparanda slutade trea med 12 poäng.

Inför avslutande stegen låg Brännaskolan sist med 9 poäng, Nikkala skola hade 12 och Berghemsskolan hade 13 poäng.

Hanna Widmark och Ossian Andersson hade hjälp av experten Emma Möller och valde den svåraste fempoängsfrågan på temat Kända byggnader.

– Denna kända skyskrapa invigdes 1931 och ligger på adressen Fifth Avenue. Vad heter byggnaden, undrade programledaren Lennart Sundwall.

– Vi chansar på Empire State Building, svarade Ossian Andersson.

Vilket var rätt svar. Men eftersom också Berghemsskolan svarade rätt på fempoängsfrågan räckte inte ens det rätta svaret ända fram.

Programledare var Lennart Sundwall, domare Birgitta Persson och tekniker i Sundsvall var Ove Jönsson och Peter Wallgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".