Översnöad bil. Foto: Björn Larsson Ask/Scanpix.
Västernorrland

Akut trafikläge och försenade tåg

Efter gårdagens och nattens snöväder råder akut trafikläge i södra delarna av Västernorrland, enligt Trafikverket. Framkomligheten är mycket begränsad framförallt på de mindre vägarna och många fordon har fastnat i snön under natten.

I går kväll vid 17-tiden kolliderade en buss och en lastbil i korsningen mellan E4 och Fridhemsgatan i Sundsvall. Bussen var tom, men chauffören fick föras till sjukhus. I samband med olyckan rådde det begränsad framkomlighet i trafiken på E4 under flera timmar.

Förutom det har det enligt polisen inte skett några större olyckor under natten, trots det besvärliga väglaget. När det gäller tågtrafiken så får man räkna med stora störningar under förmiddagen om man ska söderut, eftersom spåren i Gävletrakten har mycket låg kapacitet, enligt Trafikverket.

Bland annat så är SJ:s morgontåg som skulle ha avgått klockan 05.50 från Sundsvall till Stockholm inställt och flera av tågen som gick under natten blev kraftigt försenade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".