Västernorrland

Landstingsstyrelsen i krismöte

1:27 min

Landstingsrådet Per Wahlberg (M) kallade landstingsstyrelsen till ett extrasammanträde i dag 13.15 med anledning av situationen på Sundsvalls- och Örnsköldsviks sjukhus.
– Jag vet ingenting, säger sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson.

Mötet har en enda punkt på dagordningen. Det handlar om den pågående krisen och om situationen på Sundsvalls- och Örnsköldsviks sjukhus.

Handlar om Sigbjörn Olofsson
– Jag vet inte mer än så, säger oppositionsrådet Elisabet Strömqvist (S) som fick kallelsen idag.

– Men det är sannolikt att landstingsstyrelsens ordförande Per Wahlberg kallar oss med anledning av förvaltningschefen, sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson och konflikten mellan honom och  moderata sjukvårdslandstingsrådet Jacomina Beertema (M).

– Jag sitter på ett möte i Örnsköldsvik. Jag vet ingenting om nått möte, säger Sigbjörn Olofsson när vi når honom på telefon.

Lungmedicin-bråket
Det pressmeddelande som skickades ut från Länssjukhuset i Sundsvall i tisdags, och som låg ute på landstingets hemsida i några timmar, kan ha varit droppen som fick bägaren att rinna över för landstingsstyrelsens ordförande Per Wahlberg.

I pressmeddelandet gick sjuhkusdirektör Sigbjörn Olofsson i svaromål mot den kritik som Jacomina Beertema tidigare riktat mot honom i frågan om den lungmedicinska vården vid länssjukhuset.

"Beertemas lögner"
Om det fanns något nytt i sak i pressmeddelandet är svårt att säga men att en av landstingets alla högsta politiker utmålas som lögnare på landstingets egen hemsida är definitivt nytt.

"Beertemas lögner om lungmedicin" var rubriken på pressmeddelandet och det som alltså basunerades ut på landstingets egen hemsida under några timmar innan pressmeddelandet togs bort.

Tidigare publicerat i samma ämne:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista