Örnsköldsvik

Innebränd person anträffad

En person är anträffad innebränd efter branden i en fastighet i Flärke, Gideå, Örnsköldsvik den 14 februari. Med hjälp av kriminalsökhundar fann man i helgen kvarlevorna efter vad som sannolikt är den 71-årige fastighetsägaren. Kvarlevorna kommer att skickas till Rättsmedicinalverket för obduktion.

Polisens kriminaltekniker i samarbete med polisens hundförare med kriminalsökhundar anträffade i helgen resterna av vad som bedöms vara kvarlevorna från en innebränd person.

På måndag den 14 februari kl 14.20 fick polisen larm om att det brann i en fastighet i Flärke, Gideå, Örnsköldsvik. När räddningstjänst och polis anlände till platsen så var fastigheten övertänd och gick inte att rädda. Fastigheten brann ner till grunden.

Arbetet med att undersöka brandplatsen inleddes under torsdag den 17 februari men brandresterna var då för varma för att kunna använda kriminalsökhundar. Arbetet fortsatte under den gånga helgen med att de brandrester som rasat ner i källarplanet flyttades bort rum för rum och hundarna kunde genomföra sina sök. I ett av rummen anträffades kvarlevorna efter vad som sannolikt är den 71-årige fastighetsägaren.

Kvarlevorna kommer att skickas till Rättsmedicinalverket för obduktion och med begäran om att identiteten fastställs. Identifieringsprocessen sker vid Rättsgenetiska avdelning i Linköping och tar normalt minst en månad. Anhöriga är underrättade. Brandorsaken är inte fastställd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista