Sundsvall

Demonstration mot Gadaffi i Sundsvall

1:26 min

Demonstrationerna mot regimen i Libyen sprider sig nu också till Västernorrland och Sundsvall. Ikväll planeras för manifestation på Stora Torget. Sundsvallsbon Tarek Bennur är orolig för sin släkt i Libyen och han vill ställa upp för sitt land och kämpa för demokrati och frihet.

– Det är jobbigt att det inte finns medier där. Vi vet inte sanningen, och de vågar inte berätta vad som händer, Säger Tarek Bennur.

På tv:n som står på i bakgrunden hör och ser man människor som demonstrerar och kräver frihet i landet där Gadaffi har varit diktator i över 40 år. Tarek Bennur och hans hustru Madelene bor i Sundsvall, och hela Tareks familjen bor i Libyen.

– Jag är van att säga och tycka precis vad jag vill, säger Madelene Bennur.

De startade en uppmaning på internet för att få med människor att även manifestera här i Sundsvall ikväll.

– Libyen är mina barns andra land. Jag vill att mina barn ska vara fria där, precis som dom är fria där. Jag är van att säga och tycka precis vad jag vill, säger Madelene Bennur och fortsätter:

– Vi vill sätta press på vår regering. De måste sätta press på Libyen. Alla världens makthavare måste ju sätta press för att det ska hända någonting.

Johannes Skoog
johannes.skoog@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista