Sundsvall

Sagan om Domsaga lever vidare

1:33 min

Musikhuset Domsaga framtid ser ljus ut. Efter det politiska maktskiftet i Sundsvall ser det ut som att Domsaga får vara kvar minst hela mandatperioden.

– Det är otrolig glädje, nu kan vi börja satsa på riktigt, och förverkliga massa drömmar som vi haft under tiden, säger Lillielle Magnusson som är fritidsledare på Domsaga.

Förra året var beslutet från politikerna att man skulle stänga Domsaga för att spara 1,8 miljoner kronor och flytta musikverksamheten till Skönsbergs Folkets hus. Den övriga verksamheten skulle flyttas till Kulturmagasinet.

– De sitter där i kommunen och tänker, min unge spelar ju fotboll, då tänker de att det kanske inte finns så många med intresset, säger Natalie Åhlin som brukar öva med sitt band på Domsaga.

Protesterna gav resultat, Domsaga fick löfte om åtminstone ett år till och nu i Mål- och resursplanen som togs fram är det tydligt att domsaga får leva vidare minst hela mandatperioden ut och att budgeten åter är 1.8 miljoner per år.

– Det som är så fantistiskt är att Domsaga fångar upp människor i olika åldrar, ung som gammal, säger Ulrika Lindén som sjunger i a capellagruppen So nice.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista