1 av 5
Foto: Bror Persson / SCANPIX
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Timrå-Luleå 2-4

Timrå föll mot Luleå

Luleås assisterande tränare Thomas Berglund: "Ser bra ut efter uppehållet"
1:40 min

Dubbelt trendbrott. Luleå vände nedgång uppåt och hemmalaget Timrå förlorade mitt i en positiv trend och slutspelkänning.

Radiosportens Magnus Wahlman valde lagens lirare:
Timrå:
Luleå:

Luleå har varit inne i en negativ trend och Timrå har gått från juimboplacering till slutspelshopp i en superjämn serie. Och det skulle vara Timrå som tog ledningen genom Kim Hirschovits.

– Ett lag i medgång har ofta tur, målet kommer när Luleå har numerärt överläge. Kim Hirschovits hänger in den i krysset, sa Radiosportens expert Magnus Wahlman.

Matchen var späckad av vändningar och heta chanser och en chans och ett mål inledde också den andra perioden. Luleås kvittering kom genom ett rent tvillingsamarbete, Chris Abbott spelade fram till tvillingbrorsan Cam.

– Vi gör en riktigt bra förstaperiod enligt det vi har pratat om, så går vi ifrån det i andra perioden och får gissa oss till hur vi ska spela, säger Timrås tränare Per-Erik Johnsson.

Den andra periodens spel var mycket sämre än den första, men visst kom ett till mål, Lulås Per Arlbrrandt satte 2-1 i periodens sista minut.

– Ett hårt skott förbi Timråmålvakten som är skymd. Arlbrandt visar prov på en bra balans, han höll på att tappa balansen men kom tillbaka och fick kontroll på klubban, sa Magnus Wahlman.

Luleå utökade sedan ledningen till 3-1 genom Chris Abbott, han visade att han ville passa brorsan men sköt själv.

– Vi gör en knappt godkänd första period, sen kommer vi tillbaka i andra. Tar över matchen, skapar chanser och får in två puckar. Vi brukar vara svåra att tas med när vi är i ledning inför sista, säger Luleås assisterande tränare Thomas Berglund.

Mika Viinanen gav hemmalaget känning igen, men snart punkterade Luleås målkung Per Arlbrandt matchen med sitt andra mål för matchen.

– Han sätter den in den vänsta burgaveln efter att laget forcerat, säger Magnus Wahlman.

 

Timrå-Luleå 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)

Första perioden: 1-0 (9.24) Kim Hirschovits (Elias Granath) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 1-1 (0.14) Cam Abbott (Chris Abbott, Joonas Vihko), 1-2 (19.12) Pär Arlbrandt (Elias Fälth, Niklas Olausson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (5.05) Chris Abbott, 2-3 (16.58) Mika Viinanen (Elias Granath, Per Hallin), 2-4 (18.49) Niklas Olausson (Pär Arlbrandt, Mats Lavander).

Skott: 27-23 (10-5, 6-10, 11-8).

Utv, Timrå: 5x2. Luleå: 4x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och David Bergman, Stockholm.

Publik: 5 012.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".