20 åriga moderaten Josefin Strömberg från Örnsköldsvik vill att kommunen öppnar Nolaskolans sporthall för tonåringarna på helgkvällar och nätter
Örnsköldsvik

Vill öppna för nattsport

Josefin Strömberg, Moderaterna
1:21 min

Öppna Nolaskolans sporthall i Örnsköldsvik på helgkvällar och nätter för tonåringarna.

Förslaget kommer från moderaten Josefin Strömberg som sitter i fullmäktige där motionen nu ska behandlas.

20-årige Josefin Strömberg, moderat från Örnsköldsvik vill att kommunen öppnar Nolaskolans sporthall för tonåringarna på helgkvällar och nätter.

– För att den här kommunen ska växa och utvecklas måste vi i dag lägga grunden så att alla ungdomar får en bra uppväxt. Sporthallen på Nola skulle bli en perfekt mötesplats för 14-15-åringarna, säger Josefin Strömberg.

I höstas kom in in som moderat förreträdare i fullmäktige. Nu gör hon avtryck genom att lämna in en motion som kommer att besvaras i fullmäktige i mars.

– Många i den här åldern vill komma ut och träffa likasinnade kamrater, säger Josefin. Nu blir det mest som ungdomsgäng på stan men med hjälp av föreningslivet och kyrkan kan det här bli en meningsfull sysselsättning för kommunens tonåringar.

– Man behöver inte vara sportintresserad, till sporthallen kan man komma för att bara prata eller heja fram sina kompisar, avslutar Josefin Strömberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".