Årets musikvecka i Junsele kan bli den sista

Nu till helgen är det dags för årets konst och musikvecka i Junsele. Det är 37 årgången och kanske den sista, i vart fall i nuvarande skick och omfång.

Det är inte första gången det kommer varningssignaler om att nu är konst och musikveckan i fara. Så har det varit ända sedan veckans skapare och främste beskyddare Erik Nordien dog i början på 2000. Kommittéen för konst och musikveckan bestämde då snabbt att det skulle bli en fortsättning och så blev det under ledning av PG Bergfors, en annan av veckans absoluta huvudpersoner. Och veckan har fortsatt att hålla samma höga kvalitét. Men det är också ett stort arrangemang som kräver massor av arbete och då och då har det sagts att nu blir det för sista gången. Så när nu PG Bergfors själv skriver att det kanske är sista gången i nuvarande form, finns det skäl för musikälskare att undra. Särskilt som han inte vill kommentera saken vidare innan veckan dragit igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista