"ungomligt oförstånd" i SSU västernorrlands ekonomi

Socialdemokratiska Arbetarkommunen i Ånge ska låta sina revisorer granska SSU-föreningens ekonomi. Åke Nyhlén som är arbetarkommunens ordförande i Ånge tror att den dåligt skötta ekonomin i SSU handlar om vad han kallar ungdomligt oförstånd hellre än fiffel och båg. 

I våras avgick förre distriksordföranden i SSU Västernorrland Peter Olsson sen det blivit känt att han utan styrelsebeslut fört över 20 000 kronor från distriktets kassa för att rädda SSU i Ånge. Men man kan inte utesluta fler felaktigheter i hur ekonomin skötts.

Bland annat handlar det om 30- eller 40 000 kronor som arbetarkommunen lämnat till SSU för att hyra lokal med. Men frågan är om pengarna användes till det.

Åke Nyhlén som är arbetarkommunens ordförande i Ånge säger att revisorerna nu ska ta tag i SSU och göra en revision av vad som hänt i föreningenoch förre distriksordöfranden Peter Olssons del i det hela. Åke Nyhlen tror att det delvis kan handla om vad han kallar ungdomligt oförstånd hellre än fiffel och båg.

Också SSU distriktet i länet fortsätter granska det som hänt i Ånge, och ombudsman Mikael Westin säger att man beställt in kontoutdrag för att försöka reda ut vad som hänt. SSU distriktet har redan tidigare polisanmält sin avhoppade ordförande Peter Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista