Kramfors

Miljoninvestering i sågverket

Bollsta sågverk investerar 37 miljoner kronor i sin timmersortering. Investeringen omfattar en ny långbana med 80 fack.

- Med ny transportör och hela 80 fack kan vi fullt ut utnyttja våra nya mätramar med 3Dmätning och röntgen, säger Katarina Levin, SCA:s sågverkschef i Bollstabruk. Den nya investeringen kommer att genomföras under sommaren 2011.

Vi kan sortera vår sågtimmerråvara med större precision, öka utbytet och styra rätt råvara till rätt produkt. Vi ökar också sorteringskapaciteten och gör det därmed möjligt att fortsätta öka produktionen vid Bollsta sågverk.

I fjol investerade Bollsta sågverk i mätramar för röntgenmätning och för mätning av stockarna i tre dimensioner, samt kringutrustning.

- Vi har nu bästa teknik rakt igenom hela timmerhanteringen, säger Katarina Levin. Med den här utrustningen kan vi verkligen ta till vara den höga kvaliteten i vår råvara. Vi kan också hantera stockarna mer varsamt, så vi kommer att få mindre skador och spill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".