Utsålda hus på Junseleveckan

Imorgon drar den trettiosjunde upplagan av Junsele Musik och Konstvecka i gång. Men chanserna är små att få biljetter till de stora dragplåstret i konserthallen i Junsels på onsdag kväll, då Titti Sjöblom och Erling Eliasson ger konsert där tillsammans med Alice Babs.

Men det finns mycket annat att höra och se under veckan, till exempel pianisten Fredrik Ullén, litauiska stjänrsopranen Judita Leitaité, en japansk systratrio och barocktrumpetaren Niklas Eklund. Som vanligt blir det också musikcaféer, flera familjeföreställningar, morgonsamlingar och så kallade musikaliska sängfösare. Veckan trubadur är Mats Ander och eftersom veckan ägans både konst och musik blir det också konst i musiken, bland annat när konstnären Yngve Nilsson visar hur han uttrycker Brucknders symfonier i olja.

Årets tema är tjeckisk musik och konst. Ett antal musiker från Prag medverkar, det spelas mycket tjeckisk musik, man kan se nutida tjeckisk konst.

Huvuddelen av musiken är som vanlgit kamamrmusik, men en del jazz blir det alltså också, bland annat med Anders Barnö kvartett, som gör ett program kring Lars Gullin.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".