Erik Bylund använder sin traktor för att skotta snö. I går var han ute fyra-fem timmar. Foto: Anna Ahlström
Sundsvall

Kritik mot höga snövallar

Katharina Wikström ordförande i villägarnas lokalförening i Sundsvall
1:36 min

Problemet med höga snövallar i Sundsvall ska nu föras upp på politiska nivåer. Det är föreningen Villaägarna som vill stoppa kommunens snöröjare att ploga upp meterhöga snövallar framför villainfarterna.

På måndag har föreningen möte med kommunalrådet Magnus Sjödin. En som själv drabbats av det här i vinter är Katharina Wikström i villaägarnas lokalförening.

– Plogvallen sist var två meter bred och en meter hög. Har aldrig varit med om att de packat upp så mycket snö mot den fastighet jag bott i, säger Katharina Wikström.

Många är de villaägare som svurit och svettats ordentligt i vinter. Inte bara av snöfallet kanske mest av de massiva snövallar som plogas från vägarna och in på husägarnas infarter. Omkring 40 personer har hört av sig till villaägarnas lokalförening i Sundsvall och varit förtvivlade över de här vallarna. Så föreningen vill därför se att kommunen gör något åt det vid extrema snölägen.

– Kommunen säger att de inte har resurser till det men jag anser att man bör ha efterföljande traktorer eller vikbara plogblad när det råder extrema snösituationer, säger Katharina Wikström

Och på måndag har villaägarnas lokalförening i Sundsvall fått till ett möte med det moderata kommunalrådet Magnus Sjödin om det här problemet.

– Jag hoppas att han lyssnar till att det är många fastighetsägare som har synpunkter på det här och att vi kan få till en regeländring i någon form, säger Katharina Wikström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".