Västernorrland

Hektisk natt för polisen

Polisen har haft fullt upp i natt med flera händelser som inträffat runt om i länet. Enligt vakthavande befäl på polisen har det varit en natt utöver det vanliga där resurserna haft svårt att räcka till.

I Sundsvall blev en man misshandlad på Björneborgsgatan, enligt polisen uppgav ett vittne att en bil stannat, en man hoppat ur och gett sig på en annan man så att han fick föras till sjukhus.

Till en hamburgerrestaurang i Sundsvall beordrades flera polisbilar i natt där det skedde ett större slagsmål. Två personer greps för misshandel, men måste nyktra till innan förhör, enligt polisen.

Även ett större slagsmål på torget i Örnsköldsvik i natt där polisen fått lugna ner flera upprörda slagskämpar, ingen person greps men enligt polisen har två personer anmält att de blivit misshandlade.

På Timrå bibliotek har det varit inbrott i natt. Två polispatruller beordrades till platsen, där en ruta krossats, inget syns ha stulits.

Inbrott även i Örnsköldsvik i natt på Kuusakoski i Bjästa, ingen gärningsman hittas och det är oklart vad som stulits.

Från Sundsvalls sjukhus larmades det om att flera bilar utsatts för slangning av bensin. På en bil har förövaren borrat ett hål i tanken så att 20 till 30 liter bensin runnit ut på marken.

Enligt polisen är en anmälan om stöld och miljöbrott upprättas, men ingen är gripen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".