Timrå

Synliga poliser för tryggare skolmiljö

Nu får varje högstadieskola i Timrå samt Gymnasiet en utsedd kontaktpolis. I Samverkansavtalet, som Timrå kommun tecknade tillsammans med Polisen hösten 2010 för ökad trygghet i kommunen, är det brottsförebyggande arbetet en prioriterad fråga.

– Insatsen med synliga poliser på skolorna gör att vi kommer att få en bättre och tryggare skolmiljö.

Det är viktigt för alla, elever som föräldrar till lärare och övrig skolpersonal, säger kommunstyrelsensordförande Ewa Lindstrand och fortsätter:
– Dessutom går arbetet helt i linje med vår vision: kommunen med livskvalitet - det självklara valet. Att vi nu genomför konkreta operativa insatser stärker kommunens arbete.

Från och med vecka 12 börjar poliserna sitt arbete ute på skolorna. Kontaktpoliserna ska arbeta förebyggande för att tidigt upptäcka barn och ungdomar i riskzon men också skapa en lugn skolmiljö.
– Nu har vi tagit ytterligare ett steg i vår samverkan för att främja ungdomarnas hälsa och positiva utveckling, säger tillförordnad Närpolischef, Peter Wikberg.
Johan Edelsvärd, rektor på Ala skola fyller i:
– Utan samarbete får vi aldrig en bra helhetsbild av ungdomars vardag. Nu kan vi istället göra verkningsfulla insatser så att ungdomarna når sin fulla potential. Det skapar mervärde för alla parter.

Projektet med kontaktpoliser kommer att pågå till och med år 2012 och därefter ska insatsen utvärderas. Skolor som är tilldelad med poliser är Mariedalsskolan, Sörbergeskolan Timrå Gymnasium och Ala skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista