Tjälskador på länets vägar.
Västernorrland

Många tjälskador på länets vägar

"Framvagnen håller på att ramla av och passagerarna flyger upp"
1:44 min

Våren har bjudit på kraftig tjällossning i år. Många av länets vägar har svåra tjälskador. Det vittnar flera av de yrkeschaufförer som P4 Västernorrland talat med.

Magnus Bjärmkvist kör buss i Sundsvall och runt om i landet.

– Framvagnen håller på att ramla av och passagerarna flyger upp i luften när man kör i stora gropar, säger Magnus Bjärmkvist som kör buss i Sundsvall och även på andra håll i landet.

Kristofer Engstrand, driftledare på Trafikverket menar att tjällossningen är på gång med några sprickor och gupp på vägarna, men att det inte är något utöver det vanliga.

Men Manuel Geyerhofer som kör buss mellan Sundsvall och Sollefteå håller inte med.

– Då vet jag inte vart de har varit, för på väg 331 mot Sollefteå är det stora potthål, säger Manuel Geyerhofer.

Trafikverket menar att gropar, gupp och sprickor i vägarna är ett typiskt vintersymptom när man får mycket eller djup tjäle, och Trafikverket skyltar upp eller jämnar ut de värsta groparna så gott det går. Fast mycket mer än så kan de inte göra för nu när tjälen lossnar så jämnar vägarna ut sig automatiskt.

– Tyvärr finns det ingenting som går att göra för att förebygga det här, säger Kristofer Engstrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".